Voor werkgevers

Als werkgever in de bouw, techniek of het vastgoedonderhoud op zoek naar talenten?

Baucon Vgo biedt werkgevers in de bouw, techniek of het vastgoedonderhoud de kans om talenten aan zich te binden. Zo kunnen zij hun kwaliteiten optimaal benutten en verder ontwikkelen, en kunnen werkgevers genieten van de toegevoegde waarde die zij leveren aan hun sector. Als Baucon Vgo geloven wij dat werknemers het meest gelukkig zijn als ze hun talenten kunnen inzetten. Dit doen we al meer dan 19 jaar voor studenten, starters en ervaren mensen op de arbeidsmarkt, allemaal vanuit ons kantoor in Delft. Ben je op zoek naar een talent om je vacature mee in te vullen? Laat ons je daarmee helpen.

Detachering via Baucon Vgo

Detachering biedt veel kansen als je op zoek bent naar een professional in het vastgoedonderhoud, de bouw of techniek. Baucon Vgo werkt vanuit een detavast-constructie, wat inhoudt dat professionals het eerste jaar van hun dienstverband bij ons in dienst zijn en pas daarna kosteloos bij jou als officiële werkgever in dienst treden. Hiermee verklein je het risico op een mismatch en heb je een heel jaar om de kandidaat te beoordelen op zijn of haar talenten. Opdrachtgevers die gebruikmaken van onze detavast-constructie betalen slechts een uurtarief en kunnen de samenwerking beëindigen zodra blijkt dat een talent niet bij het bedrijf past of er geen geschikt werk meer is.

Wil je gebruikmaken van de trainings- en scholingsmogelijkheden voor talenten tijdens hun detacheringsperiode? Baucon Vgo verzorgt deze op het gebied van alle arbeidsgerelateerde zaken en -voorzieningen.

werving-selectie-bauconvgo

Werving en selectie opdrachten

Werkgevers weten er alles van: het vinden van de juiste kandidaat voor een vacature is niet van de ene op de andere dag geklaard. Het wervingsproces vindt vaak nog plaats op basis van competenties op papier en het – vaak veelzeggende – onderbuikgevoel. Afscheid nemen van een talent gebeurt daarentegen vaak op basis van gedrag. Met de innovatieve methode van Baucon Vgo kun je talenten ook binnenhalen op basis van gedrag: op werk- en sociaal niveau. De kans op uitstroom is hierdoor flink kleiner en de ontwikkeling van talenten op de werkvloer juist veel groter.

Inmiddels hebben we op deze manier al veel verschillende bedrijven in de bouw en techniek kunnen helpen aan de juiste werknemer voor de functie. De TU-Delft bevindt zich in onze achtertuin en dus hebben we goede contacten met talenten. Een grote technische vijver om uit te vissen dus! Stuur ons een bericht als je interesse hebt in de selectiemethode van Baucon Vgo. Ook kunnen we helpen bij het verbeteren van het recruitmentproces in jouw bedrijf door bijvoorbeeld pakkende vacatures op te stellen, doelgroepen vast te stellen en via Job Branding. Kun je onze hulp daarbij gebruiken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Mogen wij jou aan nieuwe krachten helpen?