5 tips om de juiste kandidaat te werven én vooral te behouden

Weet wat je zoekt

Staar je niet blind op een algemene functieprofiel niet ieder bedrijf heeft dezelfde invulling voor een functie maar maak een overzicht wat bij jullie in die functie gevraagd wordt en je dus naast studie, ervaring ook gedrag goed in beeld krijgt. Weet wie je en wat je zoekt.

werving-selectie-bauconvgo

Ken je doelgroep

Maak een doelgroep analyse, hoe is man vrouw verhouding , wat zijn nou belangrijke pullfactoren, op welke kanalen bevinden zij zich bevinden etc. zo kun je een gerichtere wervingscampagne maken en beter resultaat behalen.

Hoe zoekt jouw doelgroep?

Bij het vervaardigen van een vacature check altijd even de functietitel op Google trends (gratis), zo zie op welke titel het meest gezocht wordt en in welke periode. Gebruik seo in je vacatureteksten dit wordt door Google beter opgepakt en zorgt dat je beter vindbaar wordt. Zo belangrijk als dat jij vindt dat klanten jouw onderneming vinden is dat ook met kandidaten, wees je daarvan bewust.

werving-selectie-bauconvgo

Check je data en speel daarmee

Kijk kritisch naar de respons van je vacature. Hoeveel kandidaten, van welke job boards, kwaliteit kandidaten, kosten per kandidaat en herschrijf je vacature of verander pullfactoren bij slecht resultaat. Vacatures uitzetten is niet iets statisch, maar een doorlopend proces. 

Alleen vacatures uitzetten anno nu? No way!

Een goede wervingscampagne bestaat al lang niet meer uit alleen het uitzetten van vacatures, maar daar hoort ook sourcen, jobmarketing en employer building bij. Ook hierbij is het meten en aanpassen totdat er een gewenst resultaat uitkomt belangrijk.

Baucon Vgo

Mijn Wladimir van Gorp en ik rekruut en bemiddel al 19 jaar in de bouw en techniek banen.

Voor mij is rekruten hetzelfde als marketing: je signaleert de behoefte van je kandidaten doelgroep, target de doelgroep en verkoopt uiteindelijk de baan. weet vooral wat je verkoopt en weet wat de behoefte is aan wie je verkoopt.

Klinkt simpel en als je deze basisregels volgt is het ook simpel.

Maar je mag mij natuurlijk ook vragen om hulp ..

Mogen wij jou aan nieuwe krachten helpen?